Меню
Вашата количка

Elight (IPL+RF) + SHR Козметичен лазер MB600C

Elight (IPL+RF) + SHR Козметичен лазер MB600C
Elight (IPL+RF) + SHR Козметичен лазер MB600C
Elight (IPL+RF) + SHR Козметичен лазер MB600C
Elight (IPL+RF) + SHR Козметичен лазер MB600C
-30 % Изчерпан
Elight (IPL+RF) + SHR Козметичен лазер MB600C
Elight (IPL+RF) + SHR Козметичен лазер MB600C
Elight (IPL+RF) + SHR Козметичен лазер MB600C
Elight (IPL+RF) + SHR Козметичен лазер MB600C
Elight (IPL+RF) + SHR Козметичен лазер MB600C
9,660.00лв.
13,800.00лв.
Без данък: 9,660.00лв.

Elight (IPL+RF) + SHR Козметичен лазер MB600C

Модерен козметичен лазер, съчетаващ Elight (IPL+RF) технология и SHR. Изключително функционален козметичен уред , благодарение на който ще може да прилагате едни от най-търсените процедури за подмладяване на кожата, а също и за трайно обезкосмяване.

Elight зае челните позиции сред технологиите за подмладяване в козметичната сфера. С доказаната си висока ефикасност, действието на IPL и RF гарантира видими резултати и изключителни ползи за здравето на кожата.

RF технология - процедурите с биполярна радиочестотна енергия имат редица положителни ефекти за кожата. При този метод ключова роля играе топлинният ефект, който радиочестотната енергия генерира при проникване в подкожния слой. Въздействието на топлината стимулира по-активното генериране на колаген; спомага за възстановяване еластичността на кожата; подобрява метаболизма на клетките; стимулира кръвообращението. В резултат цялостния вид на кожата се подобрява, заедно с нейното здраве. Фините бръчки са изгладени, кожата е стегната, повдигната и подсилена, контурът е подобрен.

IPL технология - има сравнително широко приложение в козметиката, като отличителни резултати се наблюдават в сферата на подмладяването и борбата с признаците на стареене. Процедурата се основава на действието на интензивната пулсова светлина, обхващаща светлинни лъчи от видимия спектър. Генерираната светлина прониква в подкожния слой, където бива абсорбирана и преобразувана в топлинна енергия. На свой ред топлинната енергия действа таргетирано за унищожаване на определени злокачествени образувания, групи увредени клетки, пигментни образувания и др. Естествена реакция на организма, след премахване на увредените клетки, е да ги поднови с нови. В същото време, процедурата действа за стимулиране произвдството на повече колаген, благодарение на което се увеличава и подобрява еластичността на кожата.

Процедурата е ефикасна за лечение на редица кожни заболявания като акне, розацея и др. IPL има ефикасно действие при лечение на различен тип нарушения в пигментацията (лунички, слънчеви, родилни или старчески петна и др.), разширени капиляри, белези и др.

SHR - уникална технология за ефикасно и трайно обезкосмяване. За разлика от други лазерни методи за премахване на окосмяването, при които се използва единичен импулс с висок интензитет, SHR се прилага посредством нискоинтензитетни кратки импулси, но с висока степен на повтаряемост. Третирането на избраните зони при SHR става, чрез активно плъзгане на накрайника по повърхността на кожата, за разлика от IPL например, където движението на накрайника наподобява щамповане. Принципът на действие при SHR се базира на сравнително бавно, но продължително натрупване на топлинна енергия в космения фоликул. Този процес се осъществява като светлинната енергия от импулсите се абсорбира от меланина във фоликулите, трансформирайки се в топлинна. Постепенното натрупване на топлина води до увреждане на фоликула и по този начин косъмът се умъртвява.

Именно иновативният принцип на действие при SHR определя и предимствата на този метод. Постепенното и продължително натрупване на топлинна енергия позволява ефектът на процедурата да обхване и по-светлите косми. Освен това, типа на импулсите прави процедурата безопасна, щадяща кожата и безвредна. Не на последно място - светлинната енергия взаимодейства само с меланина, благодарение на което околната тъкан остава незасегната от процедурата.

Произведено в Китай

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.

Професионален козметичен лазер Elight (IPL+RF) + SHR
модел MB600CТова упътване съдържа важна информация, касаеща употребата на този уред. Моля, изчетете упътването внимателно, за да бъдат избегнати наранявания, повреди на уреда или други нежелани инциденти. Приложената информация ще ви напътства при употреба за правилна експлоатация на апарата и постигане на оптимални резултати при процедура с него.

Всички промени и модификации, направени по уреда, които не са описани в това ръководство, могат да направят гаранцията невалидна!


МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ:
1. Преди употреба на уреда, напълнете резервоара догоре. За да изпълните целия му капацитет ще са ви нужни 5.5 литра дестилирана вода. Винаги се уверявайте, че уредът е добре зареден с вода.
2. При работа с уреда, в помещението не трябва да има никакви отразяващи предмети (огледала, бижута, часовници и др.)
3. Лазерната и IPL технология, могат да причинят наранявания по кожата и тялото, ако не се прилагат правилно. При работа, уредът генерира високо напрежение. Подхождайте с изключително внимание, когато използвате апарата! Следвайте стриктно инструкциите!
4. Необходима е подготовка за работа с уреда. Той трябва да се използва от обучен специалист. Пациентът, който ще бъде третиран е необходимо също да има теоретична подготовка за процедурата и особеностите на уреда. Задължително е пациентът да носи специални предпазни очила!
5. Задължително е операторът да носи предпазни очила.
6. Работното помещение трябва да бъде добре почистено преди всяка процедура. Препоръчително е да се постави обозначение за употреба на IPL лазер.
7. Да се ограничи достъпа на случайни лица до уреда. Да се ограничи и забрани отварянето, поправянето и разглабянето на уреда или негови части от некомпетентни лица.
8. Уверете се, че волтажът отговаря на стандарта във вашата държава.
9. Почистването и поддръжката на уреда да се прави само след като той е изключен. В противен е възможно да възникнат инциденти, наранявания или повреда на оборудването.
10. Накрайниците на уреда да се почистват добре и редовно. За целта използвайте вода или мека хартиена кърпа. При употреба внимавайте охлаждащия гел да не проникне във вътрешността на накрайниците.
11. Ако забележите, неизправност в работата на уреда или накрайниците, незабавно спрете третиране и изключете уреда.
12. Прекомерното излагане на светлинна енергия може да доведе до изгаряне и пигментни петна.
13. Избягвайте директен очен контакт със светлината( IPL и лазера) при работа! Дори, когато носите предпазните очила!
14. Когато не използвате накрайниците, винаги ги поставяйте на стойките. Не ги оставяйте да висят.
15. Когато почиствате уреда, изключете от контакта и покрийте панела. Ако друг почиства уреда, следете процеса, за да се уверите, че инструкциите за безопасност се спазват.
16. Поради голямото тегло на уреда, бъдете изключително внимателни при преместване.
17. По време на процедура, температурата на накрайниците се повишава значително. За да избегнете риска от изгаряния и наранявания на кожата, винаги използвайте охлаждащ гел или други охлаждащи продукти, подходящи за този тип процедура.
18. Не използвайте етанол, ацетон или други запалими вещества върху кожата преди процедура. При нужда, моля използвайте сапун или вода.
19. Ако използвате етанол при дезинфекция и почистване на накрайниците, изчакайте да изсъхне напълно.


ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ПРИЛАГА ПРИ:
1. Хора с алергии и завишена чувствителност към светлина
2. Бременни жени; диабетици; хора със сърдечни проблеми и заболявания; хора страдащи от Хипертония, Епилепсия или рак на кожата.
3. Хора с пейсмейкър или дефибрилатор.
4. Хора с кожни увреждания или болести
5. Хора, излагали скоро кожата си на слънце. Чувствителността на кожата се повишава значително при излагане на слънчеви лъчи (особено при плаж), в такива случаи процедурата може да се окаже опасна!
6. Хора, приемали скоро фоточувствителна храна или лекарства, както и използвали други фоточувствителни козметични или други продукти.


ПОДГОТОВКА НА УРЕДА ЗА РАБОТА:НАЧИН НА РАБОТА:

1. Развъртете капачката на резервоара и напълнете с дестилирана вода. Свържете тръбичката към входа на резервоара. Когато водата започне да прелива, резервоарът е пълен. Затворете капачката плътно.
1.1 Ако използвате уреда много често, сменявайте водата на всеки 2 седмици. При нормална или по-рядка употреба, може да сменяте водата веднъж на месец.
1.2 Когато сменяте водата, развъртете капачката на изхода на резервоара и поставете съд отдолу.
1.3 Уредът е оборудван с мощна охладителна система, поради което се налага допълване на водата след около 5 минути работа с уреда (налейте докато започне да прелива. Ако накрайникът загрее прекалено много първите 10 секунди, изключете уреда. Разклатете накрайникът три път над нивото на главата ви, по този начин водата ще се върне в резервоара. Ако накрайникът все още не се е охладил, повторете действието.
*Никога не включвайте уреда, преди да е напълнен с вода!*
2.Поставете съответния филтър в E-light накрайника и завъртете ключа. Уверете се, че водата циркулира в уреда, ориентирайки се по наличието на звука от движението на водата. Накрайникът следва да се охлади до 1-2 минути, когато това се случи, натиснете бутона за E-light/RF. Светлинният индикатор ще отбележи готовност за работа.
3.Когато уредът е включен, екранът ще покаже потребителски интерфейс – виж картинката


4 .Опция Enter ще ви въведе към панел с опции:


5.
5.1 Опция SSR или super skin rejuvenation е процедура за ефикасно подмладяване на кожата. За нея се използва накрайник В заедно с 530 nm филтър. За да изберете опцията натиснете бутон SSR


5.2 Опция SHR или super hair removal е процедура за премахване на окосмяването. За нея се използва накрайник А. За да активирате тази опция натиснете бутон SHR. За тази процедура накрайникът не се нуждае от филтър.


5.3 Опции обезкосмяване (hair removal), подмладяване (rejuvenate), лунички (freckle), акне и премахване на зачервявания (спукани капиляри) се прилагат с накрайник В. За да изберете някоя от тях, натиснете съответния бутон. Например, за опция обезкосмяване, натиснете бутон Hair removal, така ще влезете в настройките за процедура


Тук избирате типа кожа, интензитет на процедурата (лек, среден, висок), цвят на косъма, твърдост на косъма. За да започнете процедурата, избирате една от двете опции: Enter или Professional
-При опция enter  работите с фабричните настройки на уреда и не може да променяте ръчно за процедурата никой от параметрите, с изключение на интензитета за IPL и RF. Препоръчителни стойности за интензитета: за IPL от 20j за RF: 1j
При тази опция се използва филтър 640nm. За да започнете процедура, натиснете бутон Ready.


-При опция Professional може да настройвате ръчно всички параметри на работа за процедурата


За тази опция се използва филтър 640nm. За да започнете процедура, натиснете бутон Ready. За прекратяване на работа натиснете първо бутон Standby, след това Back, за да се върнете към панела с останалите опции.
Картинката със снежинки на дисплея показва, че охладителната система работи. При работа поддържайте максималната степен на охлаждане (5 снежинки).


ЕТАПИ ПРИ РАБОТА:
Всяка процедура има няколко етапа. Например при подмладяване на кожата, етапите са следните:
Подготовка – Почистване на кожата – Нанасяне на охлаждащ гел
Поставете накрайникът близо до повърхността на кожата. Внимателно натиснете бутона на накрайника. Тази стъпка може да се извърши и чрез педала приложен към уреда.


ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ:
*480nm—васкуларна терапия
*530nm —подмладяване, премахване на бръчки
*590nm—третиране на пигментни проблеми, третиране на акне
*640nm--обезкосмяване
*690nm—третиране на лунички


Обезкосмяване (640nm):
*Курсът на терапията включва 4-6 процедури. Обикновено видими резултати могат да се очакват след 2-3 процедури. При по-упорити косми са нужни около 3-4 процедури; по-фините и тънки косми изискват 5-6 процедури.
Времетраене на процедурата:
-за двете ръце: 1час и 30 мин
-за двата крака: 1час и 30 мин
-за подмишници: 30 мин
*Прилагайте процедурата веднъж на един месец. Косъмът има период на растеж и неактивен период. За да бъде ефикасна процедурата, тя трябва да бъде приложена в периода на растеж на косъма, а той трае един месец.
*Усещането при процедурата наподобява леко убождане с игла.
*Подготовка на кожата: преди процедура обръснете окосмяването на 1-2мм от корена. Почистете и нанесете охлаждащ гел с дебелина на слоя около 3мм. След третиране отново нанесете охлаждащ гел за около 10-20мин, след което почистете. Може да използвате и лед.
*Употребата на охлаждащ гел е изключително важна. Освен че успокоява, охлажда и тонизира кожата, той спомага и за проникването на светлинната енергия.


Подмладяване/Премахване на бръчки (530nm):
*Курсът на терапията включва 4-8 процедури.
*Процедурата се прилага веднъж на 3 седмици. Обикновено видими резултати могат да се очакват след 2-3 процедури.
*Времетраене на процедурата за лице: 30 мин
*Усещане при процедура: леко подуване и чувство на подпухналост. Възможно е леко раздразнение на кожата след процедура.
*Подготовка на кожата: За оптимални резултати, преди процедурата почистете кожата в дълбочина, за да премахнете черните точки и други наслоени замърсявания. След като кожата е добре почистена, нанесете охлаждащ гел. След третиране отново нанесете охлаждащ гел за около 10-20мин, след което почистете. Може да използвате и лед.
*Употребата на охлаждащ гел е изключително важна. Освен че успокоява, охлажда и тонизира кожата, той спомага и за проникването на светлинната енергия.


Третиране на акне (590nm):
*Терапията продължава 1-2 курса (като 2 курса се прилагат при много сериозни кожни състояния), състоящи се от общо 4-6 процедури.
*Процедурата се прилага веднъж на 3 седмици. Обикновено видими резултати могат да се очакват след 2-3 процедури.
*Усещане при процедура: значително подуване и чувство на подпухналост. Възможно е леко раздразнение на кожата след процедура.
*Подготовка на кожата: За оптимални резултати, преди процедурата почистете кожата в дълбочина, за да премахнете черните точки и други наслоени замърсявания. След като кожата е добре почистена, нанесете охлаждащ гел. След третиране отново нанесете охлаждащ гел за около 10-20мин, след което почистете. Може да използвате и лед.
*Употребата на охлаждащ гел е изключително важна. Освен че успокоява, охлажда и тонизира кожата, той спомага и за проникването на светлинната енергия.


Васкуларна терапия (480nm):
*Курсът на терапията включва 4-6 процедури. Прилагат се 1-2 курса.
*Процедурата се прилага веднъж на 3 седмици. Обикновено видими резултати могат да се очакват след 2-3 процедури.
*Усещане при процедура: леко подуване и чувство на подпухналост. Възможно е леко раздразнение на кожата след процедура.
*Подготовка на кожата: Почистете кожата и нанесете охлаждащ гел. След третиране отново нанесете охлаждащ гел за около 10-20мин, след което почистете. Може да използвате и лед.
*Употребата на охлаждащ гел е изключително важна. Освен че успокоява, охлажда и тонизира кожата, той спомага и за проникването на светлинната енергия.


Третиране на пигментни проблеми (590nm):
*Курсът на терапията включва 4-6 процедури. Прилагат се 1-2 курса, като 2 курса са необходими само при много сериозни кожни проблеми.
*Процедурата се прилага веднъж на 3-4 седмици. Обикновено видими резултати могат да се очакват след 3-4 процедури.
*След първата процедура се наблюдава потъмняване зоните с проблемна пигментация и зачервяване на кожата. След няколко процедури, пигментацията изсветлява и избледнява.
*Усещане при процедура: леко подуване и чувство на подпухналост. Възможно е леко раздразнение на кожата след процедура.
*Подготовка на кожата: Почистете кожата и нанесете охлаждащ гел. След третиране отново нанесете охлаждащ гел за около 10-20мин, след което почистете. Може да използвате и лед.
*Употребата на охлаждащ гел е изключително важна. Освен че успокоява, охлажда и тонизира кожата, той спомага и за проникването на светлинната енергия.


Третиране на лунички (690nm):
*Курсът на терапията включва 4-8 процедури.
*Процедурата се прилага веднъж на 3 седмици. Обикновено видими резултати могат да се очакват след 2-3 процедури.
*Времетраене ан процедурата за лице: 30мин
*Усещане при процедура: леко подуване и чувство на подпухналост. Възможно е леко раздразнение на кожата след процедура.
*Подготовка на кожата: За оптимални резултати, преди процедурата почистете кожата в дълбочина, за да премахнете черните точки и други наслоени замърсявания. След като кожата е добре почистена, нанесете охлаждащ гел. След третиране отново нанесете охлаждащ гел за около 10-20мин, след което почистете. Може да използвате и лед.
*Употребата на охлаждащ гел е изключително важна. Освен че успокоява, охлажда и тонизира кожата, той спомага и за проникването на светлинната енергия.


!При започване на процедура, винаги задавайте нисък интензитет . Консултирайте се периодично с пациента, относно усещането по време на манипулация. Чувство на изтръпналост и леки убождания са в рамките на нормалното. При такава ситуация може да продължите с манипулацията и да увеличите интензитета. Когато задавате по-висок интензитет, увеличавайте с 2 стойности (10/12/14...) и третирайте същата зона, на която е изпробвана по-ниската степен!


!По-тъмните кожи са склонни да абсорбират по-голямо количество светлина, поради което при тях се препоръчва работа с по-нисък интензитет!Предимства на уреда:
1.Този E-light лазер съчетава всички предимства на традиционното IPL лечение. Минимизиран риск от изгаряне и неприятното усещане по време на процедура.
2. Модулен дизайн
3. 8.4 инча "TFT" цветен сензорен екран.
4. Оборудван с педал за стартиране и прекъсване на работа.


ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ СЛЕД ПРОЦЕДУРА:
1. Най-малко месец след процедура с уреда да се използва слънцезащитен фактор SPF30+ при излизане на открито. Препоръчват се и допълнителни предпазни мерси като шапка, чадър и др. При излагане на слънце след процедура, количеството меланин се увеличава драстично, което може да доведе до нежелани последствия и влошаване на проблемите с пигментацията.
2. По време и след курса на терапия е изключително важно кожата да бъде добре хидратирана. Препоръчително е честата употреба на хидратиращи маски и продукти, задържащи влагата в кожата.
3. Да не се нанася грим непосредствено след процедура. Да се използват само натурални подхранващи продукти. Да не се използват продукти, съдържащи химични вещества.
4. В случай на възпаление, да се прекрати употребата на грим и да се потърси консултация със специалист. Приемайте витамин С и Е.
5. Имайте предвид, че всяка кожа е различна и има своите индивидуални особености, което може да доведе и до различни реакции спрямо процедурата. Сред тях може да се наблюдава: временен дискомфорт, подуване или мехури, раздразнение на кожата, пигментация и др.
6. За успокояване на кожата след процедура, препоръчителна е употребата на лед за около 30 минути.
7. Отложете употребата на грим поне 5 дни след процедурата.


ПОДДРЪЖКА:
1.Пазете екрана от удари и сътресения.
2.Поддържайте филтрите и накрайниците чисти. Пазете в тях да не проникне охлаждащ гел. Препоръчва се да се почистват внимателно след всяка употреба посредством хартиена кърпа или салфетка. Ако са прекалено замърсени, може да леко да напоите хартиената кърпа в дехидратиран алкохол и да почистите както следва:


3.Бъдете изключително внимателни при употреба или смяна на накрайниците. Те са чупливи и могат да бъдат лесно повредени.
4.Сменяйте водата на уреда на всеки 15 дни. При всяка смяна на водата, уверявайте се, че тя циркулира добре в уреда. Ако накрайникът загрее прекалено много при употреба, сменете половината от водата в уреда. Това ще регулира температурата.
5.За да гарантирате правилното функциониране на уреда, препоръчително е да сменяте водата след 3000 пулса.
6.Проверявайте редовно повърхността на оперативната част на накрайника за замърсявания. Ако има такива, почиствайте внимателно с микрофибърна кърпа или абсолютен алкохол.


ГРИЖА ЗА КОЖАТА СЛЕД ПРОЦЕДУРА:
1.Използвайте слънцезащитни продукти.
2.Грижете се кожата да бъде максимално добре хидратирана.
3.Избягвайте правенето на прекомерни експресивни изражения и гримаси поне 3 часа след процедура
4.Да не се посещават топли помещения като сауни, спа и др, след процедура.Технически данни на уреда:
*8 инчов сензорен дисплей
*2 накрайника: Elight накрайник  + SHR накрайник
*Интензитет: 0-50J/cm2(IPL) 0-50J/cm2(RF)
*Стойности на пулса: 0.1-9.9ms
*Брой пулсове: 1-99
*Интервал на пулса: 1-99ms
*Честота: 1-5 секунди (с опция за настройване)
*Живот на лампата: 100,000 пулса(elight); 500,000 пулса(SHR)
*Охладителна система: вентилация + вода + полупроводник
*Мощност: 2500W

Ние използваме бисквитки и подобни технологии.
Научете повече тук.