Навярно, когато за първи път сте чули за радиочестотния лифтинг, сте си представили поредната болезнена процедура, с която се опитваме да преборим признаците на застаряване. В действителност обаче е съвсем различно.

Радиочестотният лифтинг е съвременен метод за подмладяване на кожата. Резултатите са много добри, а може би най-големият плюс на терапията е, че е безболезнена и неинвазивна. Дори някои го наричат лифтинг в обедната почивка. Причината е, че отнема малко време и след това можем да се върнем към ежедневните си ангажименти. Няма зачервявания, подувания или възпаления.

Не случайно процедурата набира все по-голяма популярност. Комбинацията между видими резултати и манипулация без болка и нужда от време за възстановяване се оказва изключително предпочитана.

Радиочестотният лифтинг може да се прилага за третиране кожата на лицето, шията и околоочния контур.


Как действа?

Действието на радиочестотния лифтинг се основава на генерираните по време на процедурата ток и затопляне. Електрическите импулси и топлината достигат до дълбоките слоеве на кожата – там където влакната от колаген и еластин придържат кожата опъната. Колкото повече напредва възрастта обаче, тези влакна остаряват и отслабват. Тогава кожата започва да се отпуска и да губи младежкия си вид.

Процедурата стимулира производството на колаген, който е в основата на по-стегнатата кожа.

Продължителността на терапията е от 40 минути до 1 час.


Кога се вижда ефектът и колко процедури са нужни?

За узряването на новия колаген са необходими 20 дни. Едва тогава той напълно поема функциите си.

В зависимост от нуждите и състоянието на кожата, може да Ви препоръчат различна честота и брой на процедурите. Стандартно се правят по 4 – 5 през 21 дни (3 седмици). Това е и основният сеанс. След това се препоръчва по една поддържаща процедура на 6 месеца.

Реалният ефект ще видите между третия и петия месец. Съветваме през това време да хидратирате кожата всеки ден.


Има ли възрастови ограничения?

За радиочестотния лифтинг няма възрастови ограничения. Разбира се, няма нужда да се прилага на изключително млада кожа. Препоръчително е да се извърши една или повече процедури след 30-годишна възраст. В този случай целта е превенция. Ако се грижим за кожата си, още докато имаме само леки бръчки, много лесно тя ще се поддържа в добър вид. Когато терапиите започнат при вече оформили се дълбоки бръчки и силно отпусната кожа, постигането на желания ефект е по-трудно.

Освен възрастови, няма и сезонни ограничения за процедурата.


За да обобщим ефектите от радиочестотния лифтинг, нека ги подредим така:

-         кожата се стяга и е видимо подмладена.

-         фините бръчки изчезват, по-дълбоките намаляват.

-         контурът на лицето се повдига.

-         спомага за премахване на двойната брадичка.


Процедурата заслужено придобива своята популярност. Кой не би искал по-младежки вид на кожата без хирургическа намеса и болезнени манипулации?


При нас може да откриете 2 уреда за извършване на радиочестотен лифтинг.

Мини RF козметичен уред за прилагане на радиочестотен лифтинг

RF термаж – козметичен уред за радиочестотен лифтинг 01


И двата са практични и много лесни за употреба. Пренасят се с лекота, а процедурите могат да се извършват дори и в домашни условия.