Популярността на масажа води до нарастващото търсене на различни видове лечебни и разкрасяващи процедури, което естествено води до откриване на нови салони за масаж и лечебни кабинети. Стационарните масажни кушетки и цени са добър показател за нивото на салона. Качествените масажни кушетки - основната тема на настоящата статия, въобще не се намират лесно. На пазара има огромно разнообразие от масажни кушетки, цени - от нисък бюджет, до скъпите модели легла и приличащите на произведения на изкуството кушетки. Ще започнем с преглед на най-добрите модели, които показват солидност и престиж на салона за масаж. Ако търсите изгодна покупка на стационарно масажно легло, моля разгледайте нашите предложения тук в категорията за масажни легла - следвайки този линк: http://kis.bg/category/masazhni-kushetki

 Ако търсите скъпи и луксозни кушетк иза масаж, моля прочетете статията докрай и направете своя избор. Италианската компания LEMI произвежда масажни кушетки на цени от повече от 20 000 евро - луксозен модел, който съчетава елегантност, високо качество и гъвкавост. Това производство, с дървени рамки и мека кожа, перфектно се вписва в интериора на съвременния салон за красота, масажни стаи и стаи за релаксация, намиращи се в реномирани хотели, клубове и курорти. Тези масажни кушетки от световна класа са снабдени с отвори за лицето и функция за отопление. Имат разбира се и регулиране на височината и наклона. Дизайнът включва електрическа система, управлявана от контролния панел. Масажни кушетки «LEMI» са перфектни и напълно подходящи за диагностика, за лечебни масажни процедури, физиотерапия и спа терапия, както и на лицето, така и на маникюр / педикюр. Фирми от Италия и произвеждат и по-нисък клас модели масажни кушетки на цена от 8 000- 10 000 евро. Те се различават от техните колеги с по-консервативен дизайн, както и факта, че като рамка, те използват една дървена кутия, и не се регулира височината чрез механични средства. Немски производители на козметични масажни кушетки, могат да бъдат отнесени към средната категория, като цената не надвишава обхвата на 5 000 - 8 000 евро. Техните модели съчетават комбинацията от класически дизайн и естетически функции. При тях има регулиране на облегалките за глава, което се използва основно за масажиране на областта на шията и осигурява допълнителен достъп. Отворът за лицето не е аксесоар при всички маси. Това оборудване е лесно за използване, тъй като електрически мотор с педал помага за промяна на височината, ако е необходимо, както и за нивото на наклона на леглото. 

Разнообразието от цветове на кушетките улеснява избора на модел, който естествено трябва да бъде комбиниран дизайна и цветовата гама на салона за масаж.