Чували ли сте за комплекти, рецепти и процедури, премахващи окосмяването със захар? Опитвали ли сте електропинсета  и лазер, за да премахнете нежеланото окосмяване, но кожата ви е твърде чувствителна за това? Ако е така, защо тогава  не възстановите една стара техника за епилация и не опитате епилация със захар? Тази епилация е толкова ефективна, че вие ще поискате да използвате този метод през останалата част от живота си , за да се намали нежеланото окосмяване.


История на захарната епилация

Тя всъщност произхожда от Египет и е изобретена през 1900 г. пр. Хр. Египетските жени отстранявали окосмяването, защото смятали, че обезкосменото тяло е по-красиво. Хилядолетия след тази ера, модерните жени намират безупречната кожа за красива, ето защо днес се възражда тази стара техника за епилация.

Вие не трябва да плащате много, за да си направите захарна епилация, като използвате домашния уют, защото съставките, необходими за тази техника може да бъдат лесно намерени в кухнята. Основните съставки са захар или мед и вода. Също ще ви трябва късче плат и шпатула, като инструменти за епилация. Захарта се вари във вода, до получаване на гъста маса. Изчаква се да изстине, за да може топлината да се понася от кожата.

В някои случаи, се използва и царевично нишесте, което се смесва със разтопената захарна гъста маса и се прилага директно върху кожата преди процедурата. Царевично нишесте помага при подготовката на кожата за техниката и ефективно повишава залепващите свойства на захарта.

Процесът на тази техника за епилация е доста прост. Намазва се върху кожата по посоката на растежа на нежеланото окосмяване. След това трябва да сложите парче плат отгоре, докато захарната паста е все още мокра, като трябва да предвидите накрая и място за хващане. На последно място, издърпайте вече изсъхналата маска бързо в посока, обратна на растежа на косъма. Ако това е вашият първи опит, добре е да започнете с помощта на професионалист за няколко месеца, за да се избегне кървене на кожата.

Водоразтворимата кола маска на Arcocere Италия, съчетава в себе си точно тази традиция, заедно с със всички съвременни иновации. Кола маската съдържа захарни кристали и се измива съвсем лесно с вода. Затоплянето и става бързо и при много ниска температура. Можете да намерите водоразтворима кола маска в нашият магазин. Възползвайте се от промоционалните пакети за епилация, за да спестите пари и време.